Plasztikus szépség

Manapság egymást érik a szépségversenyek. Miss World Hungary, Miss Balaton, Miss Alpok Adria Szépségvereny, Főiskolák Szépe, Anna Bál Szépe, hogy csak egy párat említsünk.

Bár ezek a megmérettetések mind más és más szempontok alapján választják ki a maguk királynőjét, egy dologban megegyeznek: szépészeti beavatkozáson átesett hölgyek számára, a részvétel tilos! Hosszú idő után, azonban megtört a jég.

2009 októberében ugyanis, végre olyan hölgyeket trombitáltak össze, akiknek már volt plasztikai műtétjük. A Miss Plastic Hungary-n az implantátumok csaptak össze. Elsőre talán úgy gondolnánk, hogy ezen a versenyen csak nagy ,,dudák", profilból csücsöri feltöltött ajkak, és természetellenesen feszülő idomok vonultak fel mustrára, mivel nálunk még mindig nem általánosan elfogadott, ha valaki szépészeti okokból fekszik a szike alá.

A sztereotípiának pedig jól megágyazott az a több ezer ,,jól sikerült" műtét, amely során egy-egy hölgy saját kérésére összezárhatatlan ajkakkal, vagy éppen oltári nagy focilabda méretű keblekkel ébredt fel a műtőasztalon.

Ez a verseny viszont rácáfolt az előítéletekre. A szervezők ugyanis azt kívánták az elítélő magyar közönség elé tárni, hogy a plasztikai sebészek szép, ízléses női külsőt is tudnak varázsolni, olyan esetekben, amikor a természet erre már nem képes.

f15hkf9v14

A lényeg tehát nem az eltúlzott idomokon van, hanem a nőiesen lágy vonalakon. Természetesen, a jelentkezők között akadtak olyanok is, akik főként a már említett sztereotípiát erősítették meghökkentő idomaikkal, azonban ők nem kerültek be a kiválasztottak közé.

Amikor a tökéletes lehet még tökéletesebb

A verseny zsűrijének plasztikai sebész tagja elárulta, hogy sok esetben a műtét, a páciens legdédelgetettebb álmait valósítja meg, és az újraformált idomokkal a hölgyek sokkal boldogabbak lesznek, és új lehetőségek nyílnak életükben.

A jól ismert mondás, miszerint a szépség belülről fakad, még ebben a körben is sokszor elhangzott. A versenyzőknek ugyanis, a formás testrészeiken kívül, testi-lelki harmóniájukat is a nagyközönség elé kellett tárniuk, mivel a belső békét, és pozitív kisugárzást implantátummal nem lehet elérni.

A kérdés viszont adja magát: egy csinos hölgy esetében, mégis mi lehet a motiváció? Miért akar egy dekoratív lány ,,paplanszájat" magának? Az átszabott idommal valóban boldogabb életet él majd?

Nos, semmi nem garantált, ha az illető nincs harmóniában önmagával. Lehet követni az épp aktuális divat diktálta őrült iramot, akár egész külsőnket átszabathattatjuk, ha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, sok millió forintot dobunk ki az ablakon, mindhiába.

injekci%2525C3%2525B312

Mondják, a szépség nem más, mint önmegtartóztatás, azaz a kevesebb néha több. A plasztikai sebész munkája is akkor szép, ha nem látható. Szépészeti beavatkozással tehát valóban természetes idomokat kaphatunk, sok esetben még saját nőgyógyászunk sem veszi észre, hogy plasztikai műtéten estünk át. Fő azonban a mértékletesség, a természetesen formás női alak kialakítása!

Ma a férfiak döntő többsége is a természetesség híve, azt azonban nem tagadják, hogy ha egy természetesen szép idomot még szebbé lehet varázsolni, azt maguk is megcsodálják és elfogadják. Nos tehát, hölgyeim, uraim, ha legközelebb a baráti körben a plasztikai sebészet a téma, ne szajkózzuk feltétlenül az üressé vált sztereotípiát!

Vádli-botox, térd-zsírleszívás, golflabda-áll, nyakredőtlenítés, lábkipárnázás, fülcimpa felvarrás? Tökéletes, tökéletesebb, legtökéletesebb? Welcome Miss Plastic!

Forrás:


2 hozzászólás