Mesefal program a színes pillanatokért

A Mesefal program keretén belül a Heim Pál Gyermekkorház falain ezentúl mesés képekkel találkozhatnak az ott várakozó gyerekek.

2009-ben ünnepelte a Heim Pál Gyermekkórház fennállásának 100. évfordulóját. Az épület Központi Laboratóriuma ? melyet 30 évvel ezelőtt adtak át ? mostantól színes mesefigurákkal csal mosolyt az ott várakozó kisgyermekek arcára.

A Mesefal program vezetője, Jakus Edina szerint: ?A gyerekek szívesebben jönnek a vizsgálatokra, ha barátságos mesefigurák fogadják őket a kórházakban.? Ezt az ötletet a Fessen mosolyt az arcokra! program keretén belül valósították meg, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vanish támogatásával.

A kezdeményezésben mesélő falakkal színezik ki a gyermekkórházak és gyermek-egészségügyi intézmények falait. Három fővárosi és négy vidéki kórház váróiban kelnek életre a mesék, melyek megszépítik az ott várakozó gyermekek perceit.9304A Heim Pál Gyermekkórház új laborjának színes falfelületeit ma délelőtt adták át. A megnyitón részt vett a kórház igazgatója, Prof. Dr. Harmat György, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Edwin Driesenahr, a Vanish vezérigazgatója. Mindhárman egyetértettek abban, hogy a gyermeki öröm nagyon fontos, ezért szívügyüknek tekintik a kezdeményezést.

A megnyitón több magyar híresség ragadott ecsetet. Köztük Farkasházi Réka, Gombos Edina, és a Bon-Bon együttes tagjai is besegített a mesés művek kifestésében. A sztárok aláírással ellátott kéznyomatai szintén részévé váltak a színkavalkádnak. A falakon megjelenő kedves rajzok az intézmény dolgozóinak és önkénteseknek a munkáját dicsérik, akik a gyermekek világához igazodva, közösen alakították ki a színes várótermeket. Mától tehát minden kisgyermek megkeresheti legkedvesebb mesehősét, miközben szüleivel a színes képekkel díszített folyosón várakozik.

Forrás: