Az elektromos cigi is káros

A legújabb kutatások szerint az elektromos cigaretták nem biztonságosak és komoly egészségkárosító tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Kalifornia Egyetem munkatársai öt elektromos cigaretta márkát vizsgáltak meg, és mindegyiknél találtak olyan minőségbeli problémákat, amelyek aggodalomra adhatnak okot.

A tudósok szerint az elektromos cigaretták potenciális veszélyt jelentenek az egészségre, és azt szorgalmazzák, hogy az egészségügyi hatóságok vonják vissza a termékeket a piacról a további vizsgálatokig.14512A hagyományos dohánytermékekhez képest az elektromos cigaretta gőz formájában juttatja a nikotint a szervezetbe, más segédanyagokkal együtt. Az aeroszol formában előállított nikotin miatt a cigaretták nem tartalmazzák azokat a vegyületeket és toxinokat, amelyek a dohány és a papír égése során felszabadulnak. Azokról a vegyületekről azonban, amelyek az elektromos cigaretta használatakor felszabadulnak, nem sokat tudnak a kutatók.

“Sokan úgy gondolják, az elektromos cigaretták teljesen biztonságosak. Erre azonban nincsenek tudományosan megalapozott biztosítékok, hiszen ezeket a termékeket csak nagyon kevés esetben vizsgálták be.” ? nyilatkozta Prue Talbot, a Kalifornia Egyetem Riverside Őssejtkutató Központjának igazgatója. A kutatás részletes leírása a Tobacco Control című szaklapban olvasható.

Forrás: